Početna O nama
O nama PDF Ispis E-mail

HAPK je neprofitna organizacija nastala na principu umrežavanja stručnih, sposobnih, moralnih i odgovornih pojedinaca koji djelovanjem na profesionalnom i osobnom planu te kroz druženja i organizirana predavanja u klubu promoviraju profesionalizam, znanje, sposobnost poštenje, te osobnu i društvenu odgovornost.

 

Klub je osnovan sa svrhom smanjenja jaza između akademskog i poslovnog svijeta promičući znanje i sposobnost kao temeljne faktore napredovanja u društvu te ističući da je adekvatna praktična primjena znanja glavni pokretač dugoročnog poslovnog uspjeha i razvoja – kako privrednih subjekata, tako i cjelokupne hrvatske ekonomije.

Kroz svoj rad i djelatnost, HAPK omogućuje svojim članovima korištenje mreže kontakata i znanja dostupnog u klubu te im pomaže pri osobnom razvoju i napredovanju u poslovnoj i akademskoj sferi.

Iz slijedećih činjenica, te aktivnosti za koje HAPK smatra da bi na temelju njih mogla proizaći, najbolje se može vidjeti svrha postojanja i temeljne smjernice djelovanja kluba:

  1. U Hrvatskoj postoji veliki jaz između akademskog i poslovnog svijeta
    • Djelovanje: utjecaj na smanjenje razlike između poslovnih i akademskih subjekata te njihovu intenzivniju suradnju u budućnosti (poslovanje u razvijenim zemljama je usko vezano uz trenutna znanstvena i tehnološka dostignuća i veza između privrede i znanosti je daleko jača), uključivo intenzivniju suradnju između pojedinih struka
  2. Hrvatska je relativno mala zemlja i mreža od nekoliko stotina sposobnih i kvalitetnih ljudi mogla bi stručno i geografski pokrivati gotovo cijelo njezino područje
    • Djelovanje: stvaranje mreže sadašnjih i potencijalnih budućih poslovnih i akademskih stručnjaka te time ostvarenje bržeg protoka informacija između njih (uz trenutni kvorum znanja stručno nadopunjavanje je neophodno, a uz brži protok informacija ubrzava se realizacija i poboljšava kvaliteta projekata, te ubrzavaju akademski, poslovni i društveni procesi)
  3. Znanja i sposobnosti su vrlo podcijenjena i ta činjanica dovodi do odljeva kvalitetnog stručnog kadra (znanstvenog i poslovnog) iz Hrvatske
    • Djelovanje: promicanje znanja, sposobnosti i poštenja kao temeljnih faktora uspjeha u akademskim, poslovnim i društvenim krugovima, te njihovo adekvatno vrednovanje u društvu (uz uvođenje odgovornosti kao sigurnog stimulansa za kvalitetniji i profesionalniji rad)

Iza imena HAPK, kao i iza imena svih njegovih članova, mora stajati: stručnost, sposobnost, odgovornost, profesionalizam i poštenje.

U sklopu djelovanja HAPK-a održavaju se predavanja na koje Klub poziva ljude s bogatim životnim znanjima i iskustvima koji bi dio tih vrlina mogli prenijeti članovima i prijateljima Kluba. Na taj način, prijenosom znanja i poruka vodećih hrvatskih (ili stranih) akademskih stručnjaka i poslovnih ljudi, članovi Kluba stječu uvid u znanja koja možda i nisu u temeljnom djelokrugu njihova interesa, te na taj način šire svoje spoznaje.

HAPK vidi u budućnosti snažnu vezu poslovanja sa znanošću i tehnologijom i zato želi okupiti vodeće ljude iz svih najznačajnijih akademskih i poslovnih područja djelovanja, te na taj način ubrzati procese njihove komunikacije i suradnje. HAPK vidi svoje članove kao nositelje razvoja i napretka u budućnosti i stvaranjem mreže stručnjaka i kontakata, želi stvoriti burzu znanja i visokokvalitetnih intelektualnih usluga. Osoba koja bi se obraćala Klubu, tako bi znala da ga Klub može spojiti s najkvalitetnijim pojedincima iz raznih poslovnih i akademskih sfera djelovanja.