Hrvatski Akademsko Poslovni Klub | O nama
HAPK - je klub osnovan s ciljem jačeg povezivanja akademskog i poslovnog svijeta.
hapk, klub, akademski, poslovni, club, poslovnog, zagreb, hrvatska
76
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-76,mkd-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-theme-ver-1.11,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
q

O NAMA

HAPK je neprofitna organizacija nastala na principu umrežavanja stručnih, sposobnih, moralnih i odgovornih pojedinaca koji djelovanjem na profesionalnom i osobnom planu te kroz druženja i organizirana predavanja u klubu promoviraju profesionalizam, znanje, sposobnost poštenje, te osobnu i društvenu odgovornost.

Klub je osnovan sa svrhom smanjenja jaza između akademskog i poslovnog svijeta promičući znanje i sposobnost kao temeljne faktore napredovanja u društvu te ističući da je adekvatna praktična primjena znanja glavni pokretač dugoročnog poslovnog uspjeha i razvoja – kako privrednih subjekata, tako i cjelokupne hrvatske ekonomije.

Kroz svoj rad i djelatnost, HAPK omogućuje svojim članovima korištenje mreže kontakata i znanja dostupnog u klubu te im pomaže pri osobnom razvoju i napredovanju u poslovnoj i akademskoj sferi.

Iz slijedećih činjenica, te aktivnosti za koje HAPK smatra da bi na temelju njih mogla proizaći, najbolje se može vidjeti svrha postojanja i temeljne smjernice djelovanja kluba:

  1. U Hrvatskoj postoji veliki jaz između akademskog i poslovnog svijeta
    Djelovanje: utjecaj na smanjenje razlike između poslovnih i akademskih subjekata te njihovu intenzivniju suradnju u budućnosti (poslovanje u razvijenim zemljama je usko vezano uz trenutna znanstvena i tehnološka dostignuća i veza između privrede i znanosti je daleko jača), uključivo intenzivniju suradnju između pojedinih struka
  2. Hrvatska je relativno mala zemlja i mreža od nekoliko stotina sposobnih i kvalitetnih ljudi mogla bi stručno i geografski pokrivati gotovo cijelo njezino područje
    Djelovanje: stvaranje mreže sadašnjih i potencijalnih budućih poslovnih i akademskih stručnjaka te time ostvarenje bržeg protoka informacija između njih (uz trenutni kvorum znanja stručno nadopunjavanje je neophodno, a uz brži protok informacija ubrzava se realizacija i poboljšava kvaliteta projekata, te ubrzavaju akademski, poslovni i društveni procesi)
  3. Znanja i sposobnosti su vrlo podcijenjena i ta činjenica dovodi do odljeva kvalitetnog stručnog kadra (znanstvenog i poslovnog) iz Hrvatske
    Djelovanje: promicanje znanja, sposobnosti i poštenja kao temeljnih faktora uspjeha u akademskim, poslovnim i društvenim krugovima, te njihovo adekvatno vrednovanje u društvu (uz uvođenje odgovornosti kao sigurnog stimulansa za kvalitetniji i profesionalniji rad)

Iza imena HAPK, kao i iza imena svih njegovih članova, mora stajati: stručnost, sposobnost, odgovornost, profesionalizam i poštenje.

U sklopu djelovanja HAPK-a održavaju se predavanja na koje Klub poziva ljude s bogatim životnim znanjima i iskustvima koji bi dio tih vrlina mogli prenijeti članovima i prijateljima Kluba. Na taj način, prijenosom znanja i poruka vodećih hrvatskih (ili stranih) akademskih stručnjaka i poslovnih ljudi, članovi Kluba stječu uvid u znanja koja možda i nisu u temeljnom djelokrugu njihova interesa, te na taj način šire svoje spoznaje.

HAPK vidi u budućnosti snažnu vezu poslovanja sa znanošću i tehnologijom i zato želi okupiti vodeće ljude iz svih najznačajnijih akademskih i poslovnih područja djelovanja, te na taj način ubrzati procese njihove komunikacije i suradnje. HAPK vidi svoje članove kao nositelje razvoja i napretka u budućnosti i stvaranjem mreže stručnjaka i kontakata, želi stvoriti burzu znanja i visokokvalitetnih intelektualnih usluga. Osoba koja bi se obraćala Klubu, tako bi znala da ga Klub može spojiti s najkvalitetnijim pojedincima iz raznih poslovnih i akademskih sfera djelovanja.

Informacije o organizaciji

Voditelj kluba
Muller Josip – Voditelj kluba i obnašatelj dužnosti predsjednika kluba  – ovlašteni član kluba

Upravni odbor 
Krešimir Profaca – Predsjednik Upravnog Odbora i Poslovni Tajnik Kluba  – ovlašteni član kluba
Horvat Andrej  – Dopredsjednik Upravnog Odbora – ovlašteni član kluba
Aničić Marin – Dopredsjednik Upravnog Odbora
Jan Jilek – Član
Zmijarević Zlatko – Član

Informacije o postupku učlanjivanja

Član Hrvatskog akademsko-poslovnog kluba može postati pojedinac koji je svojim dosadašnjim djelovanjem ostvario značajnije rezultate na poslovnom ili akademskom planu, ili pokazuje izuzetan potencijal za uspješnu karijeru na tim poljima.

Također bitna karakteristika koju bi kandidati za članstvo u HAPK-u trebali ispoljavati jest sustav vrijednosti temeljen na vjeri da su znanje (i njegova adekvatna primjena), rad i poštenje osnov za razvoj prosperiteta u društvu. Kandidat za članstvo u klubu može se postati isključivo uz preporuku nekog od postojćih članova kluba, koji moze posvjedočiti da kandidat zaista njeguje i prakticira takav sustav vrijednosti.

Povijest kluba

HAPK je osnovan 1996. Godine od strane studenata viših godina raznih fakulteta Sveučilista u Zagrebu, koji su prepoznali potrebu za umrežavanjem, multidisciplinarnom suradnjom te kombinacijom različitih znanja i vještina u svrhu razvoja hrvatske ekonomije.

Više od 20 godina rada kluba obilježilo je priključenje vrlo kvalitetnih pojedinaca u članstvo, te organizacija predavanja i druženja s vodećim hrvatskim akademskih i poslovnim stručnjacima.

Danas klub broji 40-ak članova koji zauzimaju prilično respektabilne akademske i poslovne pozicije u hrvatskom društvu, a prije svega svojim likom i djelom promoviraju temeljne vrijednosti i ciljeve HAPK-a.